Blog

Koeiemart.haraldlakerveld

Koeiemart Woerden geplaatst op de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland!

WAUW, wat een prachtige waardering voor dit unieke Woerdense erfgoed en Woerdense culturele traditie!! Het is uniek en erg bijzonder dat een pure Woerdense traditie nu nationaal genoteerd wordt. Erkenning, enthousiasme en trots is de beste omschrijving voor de Woerdenaren en betrokken partijen n.a.v. dit grote nieuws!

Koeiemart
Strand Cattenbroek Woerden

De leukste tips voor een heerlijke zomervakantie!

Het zonnetje schijnt volop en de temperaturen blijven stijgen, het is nu écht zomer en we springen allemaal spontaan op de fiets, pakken een terrasje en koelen af in het water. Wij geven je wat zomerse tips om te doen in Woerden!

Zomerse dagen in Woerden
Zomerdeals Woerden

Profiteer van de leukste ZomerDeals!

Woerden.TV en BeleefWoerden.com bieden iets nieuws! Ze creëerden samen met partners de leukste en tofste aanbiedingen voor deze zomer. Zo makkelijk is het: Spot op de website een leuke aanbieding, claim hem via https://woerden.tv/zomerdeals/  (klik op de deal), vul je e-mail in en de ZomerDeal komt automatisch in je e-mail. Lever je ontvangen ZomerDeal bon in bij het desbetreffende bedrijf en je ontvangt de korting.

ZomerDeals
90's on the beach

Zomerse festivals op de agenda!

De zomer is officieel begonnen en dat betekent ook dat we weer kunnen genieten van de leuke, gezellige en vooral zomerse festivals in Woerden! Vorig weekend was al een goede start met het Straattheaterfestival en er staat nog meer op de agenda…

Zaterdag 1 juli het lekkerste festival van Woerden en het weekend erop twee zomerse festival bij de Cattenbroekerplas! Laat het zonnetje maar schijnen.

Zomerse festivals
straattheaterfestival hans pieters

Straattheaterfestival

Op zaterdag 24 juni vindt alweer de 32ste editie van het Straattheaterfestival plaats! Vele liefhebbers van straattheater kunnen weer genieten van een dag vol verbazing en verwondering. Je kunt een diverse mix van optredens verwachten in de hele binnenstad van Woerden!

Straattheaterfestival
Vaderdag in Woerden

Verwen je vader op vaderdag!

Vind je het ook altijd zo lastig om elk jaar weer een origineel cadeau te bedenken voor die SUPER papa, ALLERLIEFSTE papa, STOERSTE papa, LEUKSTE papa of SPORTIEVE papa? Wij helpen je een handje en geven je wat leuke tips!

Vaderdag tips
straattheaterklein

Juni, top evenementen maand in Woerden!

Van een nautisch spektakel tot een verrassend Straattheater en een boerendag. In juni zijn er unieke evenementen te beleven in Woerden. Een paar events uitgelicht…

TOP evenementen
Graskaasdag

Graskaasdag Woerden!

Veiling 1ste boerengoud 2017 - Woerden staat op zaterdag 3 juni in het teken van dé Woerdense Graskaasdag. Traditiegetrouw wordt op de eerste zaterdag van juni de eerste graskaas van het jaar geveild. Een uniek kaasfeest dat thuishoort in het rijtje culinaire tradities als het eerste vaatje haring of de Beaujolais Primeur.

Graskaasdag
m-20-augustus-elke-zaterdagoch

Meivakantie in Woerden!

De meivakantie staat voor de deur. Nog geen idee wat je wilt gaan doen? In Woerden en omgeving is er genoeg leuks te beleven, wij geven je wat tips!

Meivakantie in Woerden!
fietsenklein

Vier de Pasen in Woerden

Het is weer bijna tijd voor pasen! In Woerden en omgeving is er veel te doen. Wij zetten even alle evenementen en activiteiten voor je op een rijtje. Klik snel verder voor een leuk overzicht!

Vier de Pasen!
Ducktraill

De leukste voorjaarsarrangementen in Woerden!

Zeg gedag tegen de winter, want het voorjaar staat weer voor de deur. Tijd om wat leuks te gaan doen om ons te verheugen op het prachtige weer dat er gelukkig weer aan zit te komen. Wij hebben de leukste arrangementen even voor je op een rijtje gezet!

De leukste voorjaarsarrangementen in Woerden!
kameryck in de lente mail

Beleef het voorjaar in Woerden!

De voorjaarsvakantie komt er weer aan en de lente begint al te kriebelen. Geniet van de leukste activiteiten met het gezin, partner of vrienden. Wij geven je graag de leukste tips!

Beleef het voorjaar in Woerden!
Valentijn

De leukste Valentijntips!

Nog op zoek naar een leuk restaurant voor een romantisch diner met je Valentijn? Wij hebben de leukste tips op een rijtje gezet. 

De leukste Valentijntips!
Reypenaer kaaspakhuis

Reypenaer Kaaspakhuis opent haar deuren voor individuele bezoekers!

Het Reypenaer Kaaspakhuis zet haar deuren open voor individuele bezoekers die graag het historische kaaspakhuis van binnen willen bekijken en een kaasproeverij willen beleven!

Reypenaer Kaaspakhuis
LBS 6255-001

Bezoek de Winterboerderij bij Boerderij de Boerinn!

Dinsdag 27 t/m vrijdag 30 december is het weer tijd voor de Winterboerderij bij boerderij de Boerinn! Er is deze dagen van alles te doen voor jong en oud!

Winterboerderij
HW in Vroedschapszaal

De leukste kerstuitjes

In de kerstvakantie is er (voor de kinderen) genoeg te doen in Woerden! Zo kan je naar de Winterboerderij, een voorstelling bekijken bij de Historische Spelen of natuurlijk naar de ijsbaan op het Kerkplein!

De leukste uitjes tijdens de kerstvakantie
1woerdensewinterweken

Woerdense Winterweken

In de winterperiode is er in Woerden genoeg te beleven. Zo hebben het Stadshotel, Best Western Cityhotel en B&B Posthoorn Lodge aantrekkelijke arrangementen samengesteld. Ook zijn er allerlei evenementen die je niet wilt missen!

Woerdense Winterweken
lucius hoofd

Lancering de game ‘Legend of Lucius’

De nieuwe game in Woerden, Legend of Lucius, wordt op vrijdag 25 november gelanceerd. De lancering en presentatie van deze nieuwe game vindt plaats in de Bibliotheek Woerden voor genodigden. Ontrafel het mysterie van de Legend of Lucius!

Lancering de game ‘Legend of Lucius’
happyhalloween[1]

Halloween in Woerden

Het is weer tijd om te griezelen! De Halloween komt eraan en er worden weer een hoop leuke activiteiten georganiseerd om jouw Halloween onvergetelijk te maken! Kids kunnen pompoenen versieren, er zijn leuke Halloween party’s of doe mee met een griezelige Halloween tocht. De leukste tips in Woerden op een rijtje…

Halloween in Woerden
zonsondergang

HERFST in Woerden

De dagen worden kouder... het is nu echt herfst in Nederland. Tijd voor die mooie fietstocht, leuke uitjes in de herfstvakantie met de kids, de Archeologiedagen in het Stadsmuseum, herfstig wild bij het VERStival Van Rossum én natuurlijk de Nacht van Woerden & Koeiemart!
HERFST in Woerden
Voorzijde kasteel bij avond

Kasteel Woerden

Het Kasteel Woerden is de ideale plek voor van alles en nog wat! Je kan hier heerlijk lunchen, high-tea’en, vergaderen en feesten! Al meer dan 600 jaar is dit de perfecte locatie voor groepen en ligt enorm centraal in Woerden!

Kasteel Woerden
Poldertuin van De Blauwe Meije 750x563

Ontdek het rijke cultuuraanbod!

Woerden heeft een rijk cultuuraanbod! Van bijzondere exposities, tot gezellige muzikale avonden en unieke culturele evenementen waar ieder naar uit kijkt. We zetten even wat culturele tips voor jou op een rijtje, zodat je weet wat er allemaal te beleven is op het gebied van cultuur in Woerden.

Ontdek het rijke cultuuraanbod!
open monumentendag

Open Monumentendag

De Open Monumentendag komt er weer aan, er is van alles te beleven in Woerden op zaterdag 10 september. Ga mee met gratis wandelingen en torenbeklimmingen onder leiding van een Gilde gids, bezoek de vier kerken in woerden en de bijzondere monumenten waar je alleen op deze dag een kijkje kunt nemen!

Open Monumentendag
folderwinkelen (2)

Nieuw in Woerden!

NIEUW! Bijzondere ondernemers en leuke initiatieven vullen de binnenstad van Woerden! De afgelopen tijd vulden vele bijzondere ondernemers en leuke initiatieven de binnenstad van Woerden en er staan nog een hoop mooie initiatieven in het vooruitzicht. Samen met de huidige ondernemers dragen zij bij aan de bruisende hoofdstad van het Groene Hart van Holland. Even alle nieuwe plekjes op een rijtje…

NIEUW! in Woerden
atelierroutegrootwoerden

September, ultieme eventmaand in Woerden!

Wow, Woerden Bruist! Vele culturele, culinaire en gezellige evenementen en activiteiten te beleven in de maand september. Het evenementenseizoen is nog lang niet voorbij. Wij geven je de beste tips, zodat je niks hoeft te missen!

september evenementenmaand!
Megaschilderijen leo gestel

Leo Gestel Promenade

Bewonder de grootse kunstwerken van Leo Gestel door de hele binnenstad van Woerden! De Leo Gestel promenade is geopend en hiermee eert de stad de schilder en zijn werk. Lees de blog voor de route en locaties!

Blog Leo Gestel promenade
Kaasbel Woerden

Historische Kaasmarkt Woerden

Beleef de historische kaasstad Woerden. Zaterdag 20 augustus kun je de historische kaasmarkt in Woerden beleven! Deze feestelijke kaasmarkt sluit het kaasseizoen in Woerden af en vindt plaats tijdens de Woerdense Vakantie Week. De dag voorafgaand aan de historische kaasmarkt vindt de kaaskeuring plaats.

Historische kaasmarkt Woerden
logometschaduw

Woerdense Vakantieweek

De laatste week van de zomervakantie is alweer bijna aangebroken en om dit jaarlijks met een glimlach af te sluiten is de Woerdense vakantieweek het perfecte evenement om nog even te genieten van je welverdiende vakantie. Dit jaar vindt de Woerdense vakantieweek voor de 63e keer plaats van vrijdag 12 augustus tot en met zaterdag 20 augustus 2016. Elk jaar is het een succesvol feest voor jong en oud en kan Woerden weer schitteren! Lees in deze blog alles over de traditionele Woerdense vakantieweek inclusief het programma van dit jaar!

Woerdense Vakantieweek
bistronoom

Woerden bruist! Geniet van de zomer in Woerden...

Woerden bruist, ga erop uit in eigen land en geniet van de leukste plekjes in Woerden tijdens de zomer. Van een nieuw restaurant tot grootse kunstwerken van Leo Gestel door de hele binnenstad.

Blog Woerden bruist!
papa-worden

Vaderdag in Woerden

Nadat Moederdag is geweest en alle moeders in het zonnetje hebben gestaan, is het dit weekend tijd voor Vaderdag! Een dag in teken van alle leuke, stoere en grappige vaders! Wij willen jullie een handje helpen bij het in het zonnetje zetten voor alle vaders. Daarom zetten we alle leuke vaderdag uitjes in Woerden en omgeving op een rijtje zodat alle vaders een onvergetelijke Vaderdag hebben, met een echte Woerden beleving!

Blog Vaderdag
 MG 0460

Ontdek het Stadshart

Er zijn zo veel steden waar je leuk kan shoppen, zo veel plekjes waar je de mooiste kledingstukken vandaan kan halen. Wat maakt Woerden nou speciaal? En waarom is het echt een aanrader om in het stadshart van Woerden te gaan shoppen?

Blog Stadshart
NaarHetTheaterMetMoederdag2016-765x510

Moederdag in Woerden

Een keer in het jaar worden alle moeders van Nederland in het zonnetje gezet! ’s Ochtens een ontbijtje op bed, zelfgemaakte cadeautjes en de hele dag worden alle mama’s in de watten gelegd. Het is natuurlijk leuk om op Moederdag met het gezin op pad te gaan. In Woerden zijn veel leuke Moederdag activiteiten te vinden, wij hebben de leukste voor jou uitgezocht. Zodat alle moeders in Woerden een onvergetelijke Moederdag hebben.

Blog Moederdag
3108

Meivakantie

Heerlijk! Nu het weer lekker weer wordt een week vakantie! Heel veel mensen trekken er op uit, ook in eigen land is er genoeg te beleven. Woerden biedt vele leuke uitjes om je vakantie te vieren. Voor een écht vakantiegevoel kun je uiteraard ook een overnachting boeken in de leukste Boerenmarktstad van Nederland!

Blog meivakantie
download

Blog Koningsdag

Dit jaar wordt Koningsdag weer groots gevierd in Woerden! ’s ochtends begint het feest met een enorme vrijmarkt in de hele binnenstad.

Blog Koningsdag
de hall

Woerden innoveert! Leuke initiatieven ontpoppen in Woerden

Woerden innoveert! Vele mooie aanwinsten en initiatieven in Woerden. Er komt steeds meer uniek aanbod bij… en daar mogen we trots op zijn! De Kloosterhoeve, De Hall Burgerei & Zakenlui, Proeflokaal Bregje, Strand Cattenbroek en de EDGE zijn hier mooie voorbeelden van, lees snel verder..

Woerden innoveert!
beeldmerk boerenmarktstad op wit

Woerden Boerenmarktstad

Van oudsher brengen boerenfamilies hun verse producten naar Woerden. Deze traditie is nog steeds te beleven in de historische kern van de stad. Dankzij de innige band met het platteland vind je op de gezellige boerenmarkten een veelzijdigheid aan verse streekproducten. Woerden is aan het groeien tot dé marktplek in de regio. Een heerlijk dagje boodschappen doen in een pittoreske stadje!

Boerenmarktstad
6e811b1b907e53ac97e5ec679477e97409e482c21

Wandelen in de Lentezon

Nog maar een kleine week en dan is het weer zo ver, Lente! De winter truien kunnen weer de kast in. Afgelopen dagen is het namelijk heerlijk weer geweest. En wat is nou leuk om te doen met lekker weer? Juist. Wandelen! Daarom hebben we alle leuke routes op een rijtje gezet, zodat je er weer op uit kan gaan met de wandelschoenen aan!

Blog wandelen in de lentezon
asdhjkl

Valentijnsdag

Sommige mensen hebben er een hekel aan en andere kijken al weken uit naar die ene dag, Valentijnsdag!

Een dag waarop liefde voorop staat en je dat vertelt aan je geliefde doormiddel van roze chocolade of een enorme knuffel beer. Om jouw vriend of vriendin het beste gevoel te geven. Maar waarom blijven hangen op de normale en standaard cadeautjes? Je kunt natuurlijk ook heel origineel iets anders bedenken. Ga niet uiteten maar samen champagne drinken in de tuin of doe samen een workshop. Er zijn super veel dingen in Woerden te doen, waarmee je 14 februari tot een echte speciale dag maakt.

Blog valentijnsdag
carnaval

Carnaval

Niet alleen in Brabant wordt het feest uitbundig en groots gevierd, in Woerden kunnen ze er ook wat van!

Jan Kanis, Dave Kortekaas en John Blok schrijven een carnavalskraker ‘’kalemaris’’ het lied over de gefrituurde inktvis ringen heeft zelfs een bijpassende videoclip.

Blog Carnaval
------------

Woerden in 2016!

Januari 2016

BEST WESTERN City Hotel Woerden

NIEUWE TIP WINKEL GROENE HART GEOPEND IN WOERDEN!

SCHATTEN VAN WOERDENAREN!

 

Blog woerden in 2016!
300x2501.1

Woerdense winterweken

De dagen worden kouder… de wintermaanden komen er weer aan! Tijdens de Woerdense Winterweken zijn er vele sfeervolle activiteiten te beleven. Van schaatsen op de ijsbaan tot genieten van winterfood tijdens de Straatvoer Wintereditie. De beste winteruitjes in Woerden op een rijtje…

Blog woerdense winterweken
Sinterklaasintocht-2013 kasteel web

Sinterklaas en kerst

De spanning stijgt weer bij de kinderen en waarschijnlijk ook bij de ouders. Het is namelijk alweer bijna zover! De feestdagen staan weer voor de deur. Hier in Woerden is er geen ontkomen aan. Er zijn weer tal leuke activiteiten te beleven rond de wintermaanden! Neem na het lezen van de blog gerust een kijkje in onze uitagenda!

Blog sinterklaas en kerst
37cb0d46bd40bb8e020b1c88a31818ac646354d1

Overnachten

In Woerden is er zoveel te beleven, dat het soms allemaal niet in één dag mogelijk is. Gelukkig heeft Woerden genoeg te bieden op het gebied van overnachtingen. Woerden is in het bezit van prachtige B&B’ s en hotels. Hieronder een aantal echte aanraders!

Blog overnachten
11225369 1067064276646690 333962936695631818 o

Woerden in de picture

Wat een geweldig nieuws! Woerden staat alweer in de picture, dit keer door het Stadshotel Woerden. Het Stadshotel is namelijk dit jaar de winnaar van de terassentrofee 2015 en hier zijn we in Woerden super trots op!

Blog Woerden in de picture
koeienmarkt

Herfst in Woerden

21 oktober is het dan eindelijk zover! Het jaarlijks populaire evenement van Woerden  ‘De koeienmarkt’ komt er weer aan. De Koeienmarkt is een eeuwenoude traditie in Woerden en zorgt elk jaar weer voor een groot feest met allerlei leuke activiteiten. De Koeienmarkt zorgt voor een authentiek gevoel in de binnenstad van Woerden.

Blog herfst in Woerden
1vakantieweek

Evenementen in Woerden

Vrijdag 14 augustus t/m zaterdag 22 augustus 2015: De Woerdense vakantieweek is in zicht! Een week lang vol activiteiten, feesten en veel gezelligheid in Woerden. Nog even genieten van de allerlaatste vakantieweek met leuke activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen is er een lampionnenoptocht, een brandweermiddag, een fietspuzzeltocht en nog veel meer. De jongeren kunnen zich ’s avonds uitleven tijdens de gezellige feesten met diverse Nederlandse artiesten. De week wordt afgesloten met spetterend vuurwerk.

Blog evenementen in Woerden
Giant Bike

De Tour in Woerden

Het project “Giant Bike”
Woerden Marketing heeft tezamen met de Stichting Woerdens Techniek Talent in de zomer van 2014 het initiatief genomen een maatschappelijk educatief project op te starten om in te spelen op de start van Le Tour de France in Utrecht komende zomer door een gigantische fiets te laten bouwen door scholieren. In samenwerking met De Werkunie, het Minkema College en Kalsbeek College heeft dit unieke project de finish gehaald. Op woensdag 3 juni zal deze  “Giant Bike” op feestelijke wijze worden onthult. 

Blog de Tour in Woerden