Reviews

BoerderijCorjanmaat4

Reviews en reiservaringen

Wil je meer weten over de reiservaringen van andere bezoekers in Woerden, weet je nog niet precies welke plekken je wilt bezoeken in Woerden of vind je het gewoon leuk om te lezen hoe andere bezoekers Woerden hebben ervaren? Dat vind je op deze pagina!

Een overzicht van reiservaringen van diverse bloggers die een bezoek hebben gebracht aan Woerden en hun ervaring hebben gedeeld.

gezinopreis

Heerlijk Hollands dagje weg

Leonie op stap met haar gezin in het échte Hollandse Woerden. Van het Kaaspakhuis en de Boerenkaasmarkt tot een rondleiding door de Molen en het bezoeken van een echte oer-Hollandse kaasboerderij. Dit is allemaal mogelijk in Woerden! Lees via onderstaande link haar ervaring over dit leuke en leerzame dagje uit.

Foto www.gezinopreis.nl

Oer-Hollandse dagje weg met het gezin
travelwriter romeinse limes

Fietsen langs de Romeinse Limes!

Tussen Woerden (Laurium) en Utrecht (Trajectum) kan je fietsen langs de Romeinse Limes. Er zijn verschillende fietsroutes uitgezet, die vaak langs de Oude Rijn voeren en zo veel mogelijk de oorspronkelijke loop van de Limes volgen. De route brengt je langs tal van Romeinse archeologische vindplaatsen en door het mooie Utrechtse landschap. Leuke tip voor fietsliefhebbers die interesse hebben in de Romeinse historie. Lees het verhaal via onderstaande link.

Travelwriter - fietsen langs de Romeinse Limes

De boer op in Kamerik

deboerop

Roger van Vadersopreis ging met de kids de boer op in Kamerik om het boerenleven in Woerden verder te verkennen. En wat hebben ze het leuk gehad! Het hele verhaal? Klik op de foto.

Foto: vadersopreis.nl 

De Boer op in Kamerik

Logeren bij Boer Bert

boerbert1

Roger van Vadersopreis heeft ook met de kids gelogeerd op een echte boerderij, bij Boer Bert. Klik op de foto voor het hele verhaal.

Foto: Vadersopreis.nl 

Logeren bij Boer Bert
Woerden-Jaarmarkt-1952

Koeiemart Woerden

Edwin van Vaders op Reis is geboren en getogen in Woerden en heeft een prachtig verhaal over het unieke volksfeest, de Koeiemart geschreven! 

'De eerste herfststormen zijn geweest, de whatsapp groepjes met de plannen zijn gemaakt, de rookworsten zijn schaars aan het worden en het exercitieveld is afgezet. Het duurt niet lang meer, ‘Koeiemart’ is aanstaande. In de eerste week van elk nieuw jaar is het de eerste dag die ik in mijn verlofkalender zet. De eerste woensdag na de 20e oktober.'

Lees het hele artikel via onderstaande link

Foto Koeienmarkt 1952, gemeentearchief Woerden

De Koeiemart
debistronoom,ensannereist

Culinaire parel: de Bistronoom in Woerden

Sanne van Ensannereist ontdekte de nieuwe culinaire parel in Woerden, de Bistronoom! Volgens haar ene restaurant waarbij alles klopt. Fantastisch eten, mooi opgemaakt en een verrassingsamuse. Lees haar ervaring via onderstaande link en lees waarom zij zo enthousiast is over deze culinaire parel in Woerden.

Foto: www.ensannereist.nl 

Culinaire parel de Bistronoom in Woerden!
kaasmarkt.kidseropuit

Een dagje Woerden met kinderen? Waanzinnig leuk!

augustus 2016

Suzanne van Kidseropuit beleeft een superleuke dag in Woerden met haar gezin en is aangenaam verrast. Alle verwachtingen worden overtroffen. Een dagje Woerden met kinderen is echt waanzinnig leuk, vooral als je de kaasmarkt bezoekt, naar Boerderij de Boerinn gaat en meedoet aan de Kameryckse Zomerspelen! Lees haar verhaal via de link en kom erachter waarom ze zo enthousiast is over Woerden!

Foto: Kidseropuit.nl

Een dagje Woerden met kinderen? Waanzinnig leuk!
bijzonderplekje

Stedentrip? 4 redenen om Woerden te bezoeken

Augustus 2016

Marleen van Bijzonder Plekje maakt het je wel heel makkelijk, zij zet vier redenen op een rij waarom je een bezoek moet brengen aan Woerden!

Benieuwd welke dit zijn? Lees verder via onderstaande link en je komt erachter!

Foto: Bijzonderplekje.nl

Stedentrip? 4 redenen om Woerden te bezoeken
straattheaterniederlandeblog

Das Strabentheaterfestival in Woerden

Juni 2016

Voor het Straattheaterfestival in Woerden komen ze ook uit Duitsland! Katharina van Niederlande blog heeft het Straattheaterfestival in Woerden ontdekt en deelt haar ervaringen met haar lezers.

Alleen voor de Duits-taligen, lees verder via onderstaande link.

Foto: niederlandeblog.nl

Das Strabentheaterfestival in Woerden
lekkertafelen

Woerden: paradijs voor foodies en cultuursnuivers

Juni 2016

Tijmen van Lekker Tafelen vindt Woerden 'the place to be' voor foodies en cultuursnuivers. 

Met de historie, de kaasmarkt, de streekmarkt, de bekende koeiemart, de jaarlijkse graskaasdag en het Kaas experience centre wat in 2017 in Woerden zal staan is dit een paradijs voor foodies en cultuurliefhebbers.

Wil jij weten wat de ervaring is van Tijmen en wat hij aanraadt in de stad? Lees zijn verhaal via onderstaande link!

Foto LekkerTafelen.nl

Woerden: paradijs voor foodies en cultuursnuivers

Going local - Kaasmarkt Woerden

nederland-woerden-kaasmarkt-boerenkaas

Juni 2016

Jenny van Ik Reis.net was going local naar de Kaasmarkt in Woerden! De tableau vivant's, kaas handelen, kaas proeven, kaas maken, alles kwam aan bod! Klik op de foto en lees verder! Foto: Ikreis.net

Going Local - Kaasmarkt in Woerden

Fietsen langs de Limes

limesikreisnet

Juni 2016

Jenny van Ik Reis.net heeft meer ontdekt in Woerden en omgeving, namelijk de rijke Romeinse historie! Een échte aanrader. Klik op de foto en lees verder! Foto: Ikreis.net

Fietsen langs de Limes
reypenaer.travellovers

Een bezoek aan Boerenmarktstad Woerden

Juni 2016

Gerda van Travel Lovers heeft in juni een bezoek gebracht aan Woerden Boerenmarktstad. Hier heeft ze o.a. het Stadshotel in het voormalig Arsenaal ontdekt, een rondleiding gekregen door Molen de Windhond en uiteraard een bezoek gebracht aan de Kaasmarkt in Woerden.

Om in het kaasthema te blijven is ze rondgeleid door het Kaaspakhuis Reypenaer en heeft hier heerlijke kazen geproefd, de dag werd afgesloten bij Kaasboerderij Janmaat met een échte boerenlunch.

Benieuwd naar haar ervaring? Lees de blog via onderstaande link.

Foto: Travellovers.nl

Een bezoek aan Boerenmarktstad Woerden
kaasmarkt.klein.henriette

Weekend weg naar het Groene Hart van Holland

Mei 2016

Henriette van Travel around with me heeft een weekend genoten in het Groene Hart van Holland. Zij heeft gekozen voor een overnachting bij Logies Louisehoeve in Linschoten, heerlijk gedinerd bij Restaurant JanZen en is op zaterdag het Stadshart van Woerden in gegaan.

Hier heeft ze kazen en streekproducten geproefd op de Boerenmarkt in Woerden. In de middag heeft ze nog meer van de omgeving Woerden ontdekt per kano bij De Blauwe Meije en met klompengolf tussen de koeien bij Boerderij de Boerinn.

Lees haar ervaring in Woerden en het Groene Hart via onderstaande link!

Foto: Travel Around With Me

Weekend weg naar het Groene Hart van Holland
stadshotel.vadersopreis

Woerden en Oudewater

April 2016

Edwin van Vaders op Reis heeft Woerden bezocht in combinatie met Oudewater. Twee prachtige historische stadjes in het Groene Hart van Holland.

In het centrum van Woerden heeft Edwin de historie ontdekt bij het Kasteel Woerden, het Reypenaar Kaaspakhuis en het Stadshotel in het voormalige Arsenaal. Ook een bezoek aan het vernieuwde Best Western Cityhotel Woerden, een wandeling langs het Klooster en Molen de Windhond behoorde tot zijn programma.

Na het bezoek aan de binnenstad in vogelvlucht heeft hij het boerenleven ontdekt bij Kameryck en Boerderij de Boerinn. Prachtige locaties!

Benieuwd wat hij vond van Woerden en de omgeving? Lees zijn verhaal op de blog via onderstaande link!

Foto: Vaders op Reis

Woerden en Oudewater