Zoeken in uitagenda


Bezoek Reypenaer Kaaspakhuis

Bezoek Reypenaer Kaaspakhuis

Waar: Reypenaer Kaaspakhuis
Utrechtsestraatweg 19
3445 AL Woerden

Er zijn weer een aantal zaterdagen dat het Reypenaer Kaaspakhuis speciaal haar deuren opent voor individuele bezoekers en kaasproeverijen aanbiedt op vaste tijden.

Op 6 mei, 20 mei, 3 juni, 10 juni en 24 juni kunnen bezoekers een proeverij boeken op twee vaste tijden: 13.00 en 15.00 uur. De proeverij duurt ongeveer 1,5 uur en gaat altijd door bij aanmelding (geen minimum aantal deelnemers vereist). Maximaal 25 personen kunnen deelnemen aan de proeverij. Deelnemers zijn verplicht zich van te voren aan te melden! De Kaasproeverij is te boeken vanaf €15,- per persoon via deze link: https://www.reypenaercheese.com/nl/pakhuis-woerden

Historisch Reypenaer kaaspakhuis Woerden

Reypenaer rijpt in een historisch kaaspakhuis uit 1906 in Woerden. Door het bijzondere microklimaat dat in de loop van de tijd in het oude kaaspakhuis is ontstaan en de natuurlijke wisselingen van temperatuur en luchtvochtigheid, ontstaat de bijzondere smaak. Reypenaer is verkrijgbaar in drie leeftijden: Reypenaer 1-jaar, de Reypenaer V.S.O.P. en de Reypenaer X.O.

Tijdens een bezoek aan het Reypenaer Kaaspakhuis kun je de lekkerste kazen proeven tijdens de kaasproeverij en krijg je een rondleiding door het historische kaaspakhuis. Je ervaart hoe het oude vak van kaasmeester wordt uitgeoefend. Het poesten en keren van de kazen, het luiken openen en sluiten, het beoordelen van de kaas, informatie over de invloed van het weer, het microklimaat in het oude kaaspakhuis en nog veel meer. Aansluitend vindt de kaasproeverij plaats. Deze proeverijen en rondleidingen zijn altijd te boeken voor groepen vanaf 10 personen. Vanaf 19 november kunnen deze individueel geboekt worden op vaste data en tijden.

Aanvangstijden

Deel op: