Zoeken in uitagenda


Petrustoren beklimmen

Petrustoren beklimmen

Wanneer: zaterdag 1 april t/m vrijdag 8 december 2017
Waar: Kerkplein 5
3441 BG Woerden
0348-483474
Prijs vanaf € 2

‘Het mooiste uitzicht over Woerden’

De Petrustoren kan onder leiding van een deskundige gids van het  Gilde, beklommen worden. Er is speciaal voor deze zaterdagen gekozen zodat u voor of na de torenbeklimming ook het interieur van de Petruskerk kunt bewonderen dat op dezelfde dagen wordt opengesteld door de Hervormde Gemeente Woerden.

Tijdens de rondleiding in de toren beklimt u de 142 treden niet in een keer hoor. U maakt een paar keer halt en kunt genieten van verhalen over het lange (en vurige!) verleden van de toren, over het carillon en het stokkenclavier, de nieuwe es-klok en het spiksplinternieuwe kunstwerk gemaakt voor Gilde Woerden door de Kunstkring. 

Op de trans heeft een prachtig uitzicht over Woerden en omgeving. Bij mooi weer is de Domtoren van Utrecht en het hoofdkantoor van de Rabobank te zien! Ook lukt het soms om bij heel helder weer een glimp van Amsterdam en Alphen aan den Rijn in het vizier te krijgen.

De kosten voor de torenrondleiding zijn € 3,00 per persoon voor volwassenen. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen gratis mee. Er kunnen maximaal 15 personen per tijdstip mee. Toegangstickets zijn te koop aan de kassa van TIP/VVV ‘om de hoek van de toren’ aan de Meulmansweg 27.  Groepen kunnen ook een torenrondleiding op afspraak boeken, dus buiten de vaste dagen om. Dat geldt ook voor speciaal op het carillon gerichte rondleidingen, met of zonder een bespeling van het carillon.

April t/m december: elke 2de en 4de zaterdag van de maand (tot 10 dec.)

De beklimmingen starten op de zaterdagen om 13.00, 14.00 en 15.00 uur

Juli & augustus: elke zaterdag

Groepen: altijd mogelijk op afspraak

Aanvangstijden

Deel op: