Boerenmarktstad

Van oudsher brengen boerenfamilies hun verse producten naar Woerden. Deze traditie is nog steeds te beleven in de historische kern van de stad. Dankzij de innige band met het platteland vind je op de gezellige boerenmarkten een veelzijdigheid aan verse streekproducten. Woerden is aan het groeien tot dé marktplek in de regio. Een heerlijk dagje boodschappen doen in een pittoreske stadje!
boerenmarktstad folder

Folder Boerenmarktstad

Een mooie impressie van de Boerenmarkten in Woerden? Bekijk onze folder via onderstaande link!

Folder Boerenmarktstad
kaaspakhuis nieuw

Woerden kaaspakhuis

Het kaaspakhuis is dé plek waar alles op het gebied van kaas samenkomt. Leren, kijken, proeven en meer! Het jaren ’30 pand aan de Emmakade is geheel gerenoveerd en biedt een kijkje in de keuken van het kaasmaken.

Je kunt live meekijken in de kaasmakerij en jong talent wordt opgeleid in de kaas academie. Je ontdekt de finesse van het kaasmaken en ziet hoe handelaren hun kazen opslaan. Daarnaast heeft het kaaspakhuis ook een functie als museum. Kom jij het grote geheim van het rijpen te weten tijdens een bezoek?

Woerden Kaaspakhuis
kaasbel 555 250

Historische kaasmarkt

Hoe zagen de kaasmarkten er rond 1900 precies uit? welke kaasmaaktechnieken werden er destijds gebruikt? En hoe gingen de mensen gekleed? Ervaar het zelf op de historische kaasmarkt!

Historische kaasmarkt
koeiemart-1

Koeiemart (Koeienmarkt)

Koeiemarkt