Kaaspakhuis Woerden

Proef- en smaakcentrum
Kaaspakhuis impressie jan2017

Kaaspakhuis, proef- en smaakcentrum

Op 20 mei 2017 opent het nieuwe Kaaspakhuis, proef- en smaakcentrum! Dit Kaaspakhuis is dé plek waar alles op het gebied van kaas samenkomt. Leren, kijken, proeven en meer.

Het jaren ’30 pand aan de Emmakade in Woerden wordt momenteel geheel gerenoveerd en biedt een kijkje in de keuken van het kaasmaken. Straks kun je live meekijken in de kaasmakerij en jong talent wordt opgeleid in de kaas academie. Je ontdekt de finesse van het kaasmaken en ziet hoe handelaren hun kazen opslaan. Daarnaast heeft dit kaaspakhuis ook een functie als museum. Komt u straks het grote geheim van het rijpen te weten tijdens een bezoek?

Dit nieuwe kaaspakhuis in Woerden biedt de ultieme kans om de kaasbeleving in Woerden compleet te maken, zowel voor individuele- als voor groepsbezoeken. Het biedt een uniek kijkje in de wereld van het kaasmaken. Leuk om te combineren met een bezoek aan de Boerenmarkt in Woerden (kaas- en streekmarkt), het meer dan 100 jaar oude Reypenaer Kaaspakhuis en een bezoek aan een kaasboerderij.

De ultieme Boerenkaasbeleving vind je in Woerden!

Contact Kaaspakhuis

Emmakade 6a, 3441AJ, Woerden

E-mail: kaaspakhuiswoerden@gmail.com

Tel: 0348-745492

Openingstijden:

Ma t/m zat 10.00 - 17.00 uur

Zo - op aanvraag

Kaaspakhuis
nederland-woerden-kaasmarkt-boerenkaas

Arrangementen 2017

Bezoek Kaaspakhuis 

het Kaaspakhuis proef- en smaakcentrum is vanaf 20 mei geopend op maandag t/m zaterdag. Kom ontdekken hoe kaas wordt gemaakt in de huidige tijd en maak een unieke foto in ambachtelijke kleding!

Bezoek kaaspakhuis met een gids

in het Kaaspakhuis kun je live meekijken in de kaasmakerij. Je ontdekt de finesse van het kaasmaken, ziet hoe handelaren hun kazen opslaan en wordt een expert in het wegen van kaas. Onder leiding van een gids ontdek je hoe jong talent wordt opgeleid in de kaas academie. Kom jij straks het grote geheim van het rijpen te weten tijdens een bezoek? 

Mini boerenkaasproeverij

Maak je bezoek extra bijzonder met een overheelijke mini proeverij. Proef diverse soorten kaas en maak kennis met het verschil tussen de kazen. Een heerlijke kaas geproefd? Deze zijn te koop in de winkel. De proeverij is te boeken vanaf 2 personen. 

Bezoek reserveren
Kaas (2)

Groepsarrangementen

Workshop Brouw je eigen kaas

Ontdek de finesse van het kaasmaken in de moderne kaasmakerij. Onder leiding van een deskundige kaasmaker kan de bezoeker zelf aan de slag als kaasmaker. Ervaar het proces van kaasmaken. Voor groepen van 8 tot 10 personen. Duur +/- 1,5 uur.

Deze workshop is ook uit te breiden tot een half dagdeel, waarbij de workshop wordt gecombineerd met educatie. Aanvullende opties zoals koffie/thee arrangement, bedrijfspresentatie of andere wensen zijn mogelijk. De prijs hiervan is op aanvraag.

Groene Hart boerenkaasproeverij

Geniet tijdens een bezoek aan het Kaaspakhuis van een heerlijke Groene Hart kaasproeverij. De proeverij wordt verzorgd door een echte kaaskenner. De bezoekers leren meer over de beste boerenkazen. Geschikt voor diverse groepen van 10 tot 15 personen. Duur +/- 1,5 uur.

Melkproeverij 

Het klinkt misschien wat gek in de oren maar interessant is het zeker! Onder leiding van een melksommelier word je meegenomen in de wereld van melk. Door zorgvuldig te proeven, kijken en ruiken, ontdek je welk voer de koe heeft gehad, van welk ras de melk afkomstig is en op welke grond de koe gestaan heeft. Een origineel arrangement voor diverse groepen van 10 tot 15 personen. Duur +/- 1,5 uur.

Arrangement boeken
kaasmarkt

Combinatiearrangementen groepen

Het Kaaspakhuis, proef- en smaak centrum biedt ook aantrekkelijke combinatie arrangementen aan. Combineer het bezoek aan het Kaaspakhuis met een kaas-stadswandeling, een bezoek aan de kaasmarkt en meer. Ook deze arrangementen zijn voor groepen te boeken vanaf 10 personen. Klik op de link voor het overzicht.

Groepsarrangementen
individuele arrangementen kaaspakhuis

Combinatiearrangementen individueel bezoek

Het Kaaspakhuis, proef- en smaak centrum biedt ook aantrekkelijke combinatie arrangementen aan. Combineer het bezoek aan het Kaaspakhuis met een kaas-stadswandeling en heerlijke koffie/thee met ambachtelijk gebak bij Van Rossum * Stadshotel Woerden. Deze arrangementen zijn te boeken voor individuele bezoekers vanaf 20 mei 2017. Klik op de link voor het overzicht.

Individuele arrangementen
Kaaspakhuis impressie jan2017

Cheese warehouse taste-centre

In 2017, the Cheese warehouse tast-centre located in Woerden, opens. 

In 2017, the Cheesewarehouse located at the Emmakade in Woerden, will be opened. This cheese warehouse is the ultimate place where everything in the field of cheese will be brought together. Learn, watch, taste and many more.

The building, existing since the 30s, currently undergoes a full renovation. After which it will allow you to get a sneak peek in the kitchen where cheese is being made. Real soon, you will be able to watch the live operations within the cheese factory, while young talents are taught to become professionals arranged by the cheese academy. You will explore the finest tricks from making cheese until its special storage. Besides, this warehouse functions as a museum additionally.

Will you be the one who discovers the secret of the aging process during your visit?

This new Cheese warehouse in Woerden offers the ultimate possibility to obtain an all-round feeling with regards to Cheese, for both individuals and groups. The Cheese-experience provides a unique sneak peek in light of making Cheese. Additionally, it can become even more fascinating when combining your visit with the local cheese market, the over-hundred-year-old Reypenaer warehouse and the traditional cheese farm.

You will find the ultimate cheese experience in Woerden!

Cheese warehouse