Cultureel

Cultuur is niet weg te denken in Woerden. Maak kennis met alle vormen van muziek, dans en theater, of kijk bij de bios naar de beste films. Meer cultuur? Dan zijn er nog vele alternatieven genoeg voor een avond cultuur!

Pecha Kucha

pecha kucha

Pecha Kucha is bedoeld om jouw fascinatie te delen met anderen in de regio op de meest krachtige en leuke manier: jouw verhaal in combinatie met jouw beelden. De naam stamt af van een Japans woord voor ‘prietpraat’. 

www.pechakucha-woerden.nl

Cultuur Café

Cultuurcaf-filmpje

Cultuur Platform Woerden organiseert circa vier keer per jaar een Cultuurcafé. Een avond met presentaties over kunst(projecten) in Woerden, muziek, gedichten, en natuurlijk volop gelegenheid tot netwerken. Meestal vinden de cafés plaats in wisselende culturele accomodaties. Iedereen, met interesse in kunst en cultuur in Woerden en omgeving is van harte welkom. Kom jij ook?

www.cultuurplatformwoerden.nl

K77

k77

Rockbunker K'77, de alternatieve uitgaansgelegenheid voor jongeren van Woerden en omstreken! De gezelligheid van K'77 wordt voor en door jongeren 'gemaakt', inmiddels al meer dan 31 jaar!! klik op de foto voor meer informatie

www.k77.nl

Babylon

babylon

Babylon is een openbaar jongerencentrum/cultuurpodium in Woerden. Babylon organiseerd vele leuke feesten voor jongeren, er is altijd wat te doen! Klik op de foto voor meer informatie

www.belangrijk.nl

Culturele organisaties

In Woerden is sociale cohesie is een groot goed. De verbinding tussen bewoners en ondernemers leiden tot spraakmakende initiatieven en sociale evenementen. Hieronder een overzicht van organisaties in Woerden.

Theater

Lekker zorgeloos genieten is zeker mogelijk in Woerden. Maak kennis met diverse podia en laat je meeslepen door de kunst van theaters.

Bioscoop

Intens geluid en epische beelden. De ultime filmsensatie beleef je natuurlijk in de bioscoop!.
61599 405396646199905 1971141045 n1.1

AnnexCinema

AnnexCinema is al sinds 14 april 2010 de leukste bioscoop van het Groene Hart! AnnexCinema heeft 4 zalen die zijn uitgerust met in totaal 438 stoelen. In de grootste zaal kunnen maar liefst 175 personen van een film genieten.

AnnexCinema

Woerdense Jeugddichter

De eerste Woerdense jeugddichter is bekend. Mathilde Kaptein weet met haar gedicht de harten van de jury en het publiek voor zich te winnen.
jeugddichter

Zeven jongeren onder de 18 jaar deden mee aan de "battle" om het 1e jeugd-(stads)dichterschap. Ze deden het allemaal geweldig, wat een poëtisch talent heeft Woerden. Mooie en rake teksten, goed voorgedragen en allemaal wisten ze ook nog te vertellen waar ze jeugddichter wilde worden. Hopelijk horen we ook nog veel van de 6 die niet wonnen, want er kan maar 1 winnaar zijn en dat was ...... 

Mathilde Kaptein. ze was al eerder te horen op 5 mei met een gedicht voorgedragen in de Petruskerk. Met onderstaande gedichten, nam ze vandaag de jury, en het publiek in de zaal, voor zich in.

Waarom Woerden?

Al sinds Castellum Laurium
In Wyrda en Worthene
Zijn veel mensen gekomen
En de meeste ook gebleven

Lopend langs die mooie Rijn

Bedenk ik: “waarom Woerden?”
Ik kijk eens heel goed om me heen
Dan zie ik waar ik ben

Woerden bruist en staat niet stil

Alles is te vinden
In deze kleine stads-oase
Midden in het Groene Hart

Woerden is geen dorp
Maar heeft geen stads-problemen

Het is precies ertussenin
'T heeft perfecte genen. 

Waarom zou jij een goede staddichter zijn?
" omdat ik ervan houd om mijn gevoelens over te brengen op anderen. Als ik een gedicht schrijf, heb ik daar gevoelens bij en mijn doel is om anderen diezelfde emoties te laten krijgen, met ieder zijn eigen draai eraan. Zo kan ik de dag van Woerdenaren weer net een beetje mooier maken."

 

Meer weten over stadsdichters?