zien en doen in de regio

Woerden ligt midden in het Groene Hart van Holland, een oer-Hollands natuurgebied. Ook is er genoeg te beleven in de regio Utrecht en ben je binnen 10 minuten in de stad Utrecht.
Groene Hart Landschap

Het Groene Hart van Holland

Het Groene Hart van Holland, een oer-Hollands natuurgebied. Met streekproducten, molens en boerderijen. Bezoek de pittoreske dorpjes en steden, geniet van de uitgestrekte natuur en vele Hollandse Plassen. Op de website www.groenehart.nl vind je maar liefst ca 9000 uitjes om dit prachtige gebied te bezoeken of er een of meerdere dagen door te brengen. 

Bezoek de Heksenwaag in Oudewater, Schoonhoven Zilverstad, het Avifauna, het Archeon, het (inter)nationaal bekende Kinderdijk of ga er op uit voor de prachtige wandel- en fietsroutes en proef de streekproducten langs de weg direct bij de boer!

Het Groene Hart van Holland
utrechtseheuvelrug

Regio Utrecht

Na Woerden nog meer leuke plekjes ontdekken in de regio? Breng dan eens een bezoek aan één van de leuke steden in de regio Utrecht. Geniet van de gezelligheid in Amersfoort, bewonder het vorstelijk Baarn, waan je in de historie in Vianen, laat je gastvrij ontvangen in Bunschoten-Spakenburg of ga wandelen en fietsen door de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Kortom, genoeg te beleven in de regio Utrecht!

Kijk voor meer leuke tips op de website van Utrecht via onderstaande link. 

Ik wil de regio in!
de dom utrecht

Bezoek Utrecht

Binnen 10 minuten ben je vanuit Woerden in de stad Utrecht! De historische locaties in de oude binnenstad vormen samen het bruisende hart van Utrecht. Veel van de deftige stadskastelen zijn omgebouwd tot horecagelegenheid, en de oude opslagruimtes langs de werf zijn nu het decor van gezellige cafés, hippe winkelconcepten en restaurants met wereldkeukens. 

Utrecht barst van de bijzondere plekjes. Meer weten? Kijk op de website van Utrecht via onderstaande link. 

Bezoek Utrecht

Hotspots in de regio!

Bezoek de leuke hotspots in de regio van Woerden!
klein.Museum Hoge Woerd

Museum Hoge Woerd

Ontdek het spraakmakende nieuwe Museum Hoge Woerd in Leidsche Rijn en wandel over de wallen van het Romeinse fort! Onderweg kom je alles te weten over 3000 jaar wonen in dezestreek, het leven aan de Romeinse grens (de Limes) en natuurlijk over het Romeinse schip en zijn unieke inventaris. 

Museum Hoge Woerd

Heksenwaag

oudewater heksenwaag

Ben je een heks? Last van hekserigheid de laatste tijd? Of toch niet? Laat je dan wegen op de beroemde heksen weegschaal in museum de Heksenwaag en ontdek of je echt een heks bent! Midden in de Oudewaterse binnenstad bevindt zich Museum de Heksenwaag.

Heksenwaag Oudewater

Touwmuseum

touwmuseum

Wie het touwmuseum bezoekt, kan het verhaal van de geelbuiken zien, horen, voelen en ruiken én een eigen springtouw maken. Wie is de klos? Touwmuseum 'De Baanschuur' is gevestigd in een voormalige baanschuur van een grootgarenbaan. Klik op de foto voor meer informatie.

Touwmuseum
kasteeldehaar

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en oogt als een middeleeuws sprookje. Bezoek het kasteel onder begeleiding van een deskundige gids of maak een wandeling om de prachtigste plekken te ontdekken. Het hele jaar bruist het van activiteiten zoals concerten, grote fairs, kinderactiviteiten en theater. Klik op de onderstaande link voor meer informatie. 

Kasteel de Haar

Kaasmuseum Bodegraven

kaasmuseumbodegraven

In het kaasmuseum Bodegraven komt u aan de hand van oude voorwerpen, foto's en documenten alles te weten over het maken van boerenkaas. In films wordt een levensecht beeld gegeven van de kaasmakerij en wat daarmee verband houdt. Klik op de foto's voor meer informatie.

Kaasmuseum Bodegraven

Fort Wierickerschans

fortwiericker

Centraal gelegen in het Groene Hart ligt Fort Wierickerschans. Het Fort is in de afgelopen jaren omgetoverd tot bruisend centrum van het Groene Hart. Een ontdekkingstocht is dan ook meer dan de moeite waard! Klik op de foto’s voor meer informatie.

Fort Wierickerschans