In de buurt

Fietsroute "Stille plekjes in de Randstad"

De Utrechtse Venen is het land van eindeloze sloten, weidse polders en vogels als kieviten en grutto’s. De tocht eindigt bij het prachtige Stadshotel Woerden.

Afstand
33,3 km
Duur
130 minuten
Waardering
Bekijk volledige route
Bekijk volledige route
Download GPX
Download GPX
Print
Print deze pagina

De Utrechtse Venen is het land van eindeloze sloten, weidse polders en vogels als kieviten en grutto’s. Bij Nieuwkoop geniet je van glinsterende plassen en gezellige oude plaatsjes. Een lekker dagje ontspannen fietsen dus in een van de stilste plekken van de Randstad.

Nieuwkoopse Plassen
De Nieuwkoopse Plassen vormen een van de laatste uitgestrekte laagveengebieden die Nederland ooit rijk was. Je treft er moerassen aan, maar ook hooilandjes, bloemrijke weidegronden en rietvelden. Langs het water ligt het oudste deel van Nieuwkoop. Knijp even in je remmen om te genieten van de charmante woningen die geheel door water omgeven zijn. Het buurtschap Woerdense Verlaat is gebouwd bij de al in 1448 aangelegde sluis in de Grecht. Je ziet hier de Westveense Molen, een poldermolen uit 1676.

Pittoresk Woerden
Kamerik is als lintdorpje ontstaan langs de Kamerikse Wetering, een twaalfde-eeuwse waterweg die is gegraven om dit gebied te ontginnen. Langs de waterweg zie je prachtige monumentale panden staan. Woerden is een prachtig stadje om op je gemak te bekijken. Je ziet er onder meer de veertiende-eeuwse Petruskerk en het oude stadhuis uit 1501. De rit eindigt bij Stadshotel Woerden, een karakteristiek boetiekhotel waar je heerlijk kunt eten en overnachten.

Download de route via het bovenstaande GPX bestand. Of bekijk de volledige routebeschrijving via de link. 

Terug naar overzicht