Agenda

Wat zoek je

Woerden bruist! - De leukste tips in november!

Tentoonstelling Onbeperkt Houdbaar 14 okt. - 11 mrt.

Woerden eet, beleeft en is kaas. Al vanaf de zeventiende eeuw wordt er kaas gemaakt en verhandeld. De eeuwenoude verwevenheid van Woerden met het platteland is nog altijd zichtbaar in de omvangrijke kaashandel in de directe omgeving. De historische kaasmarkt wordt nog wekelijks georganiseerd, waardoor een waardevolle traditie levend blijft. Het Stadsmuseum brengt een ode aan de Nederlandse kaascultuur met deze oogstrelende expositie die 400 jaar kaas in de beeldende kunst belicht. Het zet kostbare pronkstukken van de zeventiende-eeuwse meesters naast exemplaren van moderne en hedendaagse kunstenaars. Het resultaat is een zeer diverse verzameling waarin de werken één ding gemeen hebben: ons Hollandse goud staat centraal.

NachtSessies #6

Vrijdag 17 november vindt NachtSessies weer plaats! Een artiest met zijn/haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. 

PINT-proeverij

Op donderdag 23 november organiseert Stichting Promotie Speciaalbier Woerden (SPSW) met PINT (bierconsumentenvereniging) een bierproeverij in Drinkerij ’t Bierhuys. De proeverij begint om 20.00 uur en deelname kost €10,-. Tijdens de avond worden worden 6 bieren blind geproefd.

Brouw je eigen Kaas

Vrijdag 3, 10, 17 en 24 november kan weer kaas gemaakt worden bij het Kaaspakhuis in Woerden. 

Het 15-jarige bestaan van Drinkerij ’t Bierhuys

Vrijdag 17 november bestaat Drinkerij 't Bierhuys 15 jaar. Dit laten zij niet ongemerkt voorbij gaan! Er zal een optreden plaatsvinden van Annita & The Starbombers!

Dé TOP evenementen!

Natuurlijk heeft Woerden ook een aantal grote, nationaal bekende en bruisende evenementen die elk jaar terug komen. Check ze hier!

Ontdek de TOP evenementen