De leukste hotspots in de regio

Fiets naar de diverse hotspots in de buurt

Dierenpark Amersfoort

In de Amersfoortse dierentuin wonen wel 1500 dieren. Leeuwen, stokstaartjes, olifanten… In DierenPark Amersfoort klim je over, onder, achter, boven en tussen de dieren! Vaar met je fietsboot langs giraffen en zebra’s, loop tussen maraboes in SnavelRijk en ontdek levensgrote dino’s in het DinoPark. Het meest speelse DierenPark ontdek je in Amersfoort!

Paleis Soestdijk

Een bezoek aan Paleis Soestdijk is een unieke belevenis. Het 17e-eeuwse gebouw is genoemd naar de Soestdijk waarlangs ook de buurtschap Soestdijk is ontstaan.

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en oogt als een middeleeuws sprookje. Bezoek het kasteel onder begeleiding van een deskundige gids om de prachtigste plekken te ontdekken.

Museum Hoge Woerd

Ontdek het spraakmakende nieuwe Museum Hoge Woerd in Leidsche Rijn en wandel over de wallen van het Romeinse fort! Onderweg kom je alles te weten over 3000 jaar wonen in deze streek.

Waterliniemuseum Fort bij Vechten

Fort bij Vechten is gebouwd tussen 1867 en 1870. De grote bomvrije kazerne werd in 1880 toegevoegd. Het fort is 17 hectare groot en na Rhijnauwen het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. 

Meer van regio Utrecht zien?

Ga op de fiets erop uit en ontdek de andere historische plaatsen in de buurt of ga een dagje Utrecht ontdekken, bereikbaar binnen 10 minuten!

Meer tips in regio Utrecht

In de buurt - Binnen 30 minuten in de randstad!