Zomer in Woerden

KameryckseZomerspelen.Michal Oppenheimer
Cattenbroekerplas
Kerkplein Woerden
KameryckseZomerspelen4.MichalOppenheimer

Zomerse dagen in Woerden!

Zomer in eigen land?

Ook in eigen land kun je genieten van heerlijke dagen met zomerse temperaturen en zomerse activiteiten. In Woerden kun je genieten van waterpret of andere leuke buitenactiviteiten met de kids, heerlijk fietsen en wandelen, varen langs de mooiste routes en nog veel meer. Wij geven je wat tips voor dé perfecte zomer!

woerdensevakantieweek

Woerdense Vakantieweek!

De Woerdense vakantieweek zeven dagen feest vol activiteiten, vermaak, en natuurlijk plezier tijdens de laatste week van de zomervakantie. Er is echt van alles te doen voor jong en oud! Zo begint de Woerdense vakantieweek altijd met een lampionnenoptocht en eindigt met een geweldige familieavond met vuurwerk. Overdag is er veel voor de kinderen te doen, en in de avond worden voor de jongeren leuke feesten gegeven. Kortom in Woerden is altijd een feest!

Kijk op de website van de Woerdense Vakantieweek voor het volledige programma en tickets. De vakantieweek vindt plaats van 11 t/m 19 augustus.

Woerdense Vakantieweek

Duik in het water bij Cattenbroekerplas

Cattenbroekerplas

Cattenbroekerplas, aan de rand van Woerden, is goed vertoeven vandaag! Genieten van de zon, strand en afkoelen met een duik in het water. Trek gekregen? Neem dan een heerlijke steenovenpizza op het terras van EDGE Woerden.

Strand Cattenbroek

Waterpret bij BatensteinBuiten

batensteinbuiten2

Een dagje op stap met de kinderen? Kom dan naar de grote spetter, sport- en speelplaats in Woerden, BatensteinBuiten! De kinderen kunnen afkoelen in de waterspeeltuin, klimmen en klauteren op de klauterplaats, uitleven op de air-trampoline en nog veel meer. BatensteinBuiten is elke dag geopend van 10.00 tot 22.00 uur en gratis toegankelijk.

BatensteinBuiten
_MG_5743.jpg

Huur een bootje en geniet op een terrasje

Uiteraard kun je ook een bootje huren bij De Scheepsjongens Woerden en varen over de singels van Woerden. Er zijn diverse leuke vaarroutes die je overal heen brengen! Ook is het goed vertoeven op een van de vele terrasjes in Woerden. Geniet van verkoelende drankjes en lekkere gerechten bij één van de terrasjes op het Kerkplein of het Kazerneplein. Het terras bij De Dukdalf aan de haven van Woerden is ook een échte aanrader met dit prachtige weer. Op zoek naar nog meer rust en ontspanning? Kom dan relaxen in de rustieke tuin van Restaurant de Markies.

Varen in Woerden

Boerenkaasmarkt

Boerenkaasmarkt

Proef de lekkerste boerenkazen op de Boerenkaasmarkt in Woerden, elke zaterdagochtend t/m 19 augustus!

Boerenkaasmarkt

Kaaspakhuis

Kaaspakhuis experience

Bezoek het gloednieuwe Kaaspakhuis Woerden aan de Emmakade 6a. Laat je rondleiden door dit unieke kaaspakhuis, leer kaasmaken in de moderne kaasmakerij en boek een heerlijke boerenkaasproeverij.

Kaaspakhuis
romeins singelarrangement

Vaar mee met het Romeins schip

Historisch singelarrangement

Het wekelijks op zaterdag uitgevoerde Historisch Singelarrangement begint om 15.00 uur in het Limesmuseum, Kerkplein 18. Op deze locatie stond in de Romeinse tijd het castellum Laurium.De gids ontvangt je in het museum en verzorgt een introductie over het Romeinse verleden van Nederland en Woerden via een interactieve presentatie en archeologische vondsten. Vervolgens loop je met de groep via de historische contouren van Woerden naar het schip dat klaar ligt in de haven voor een vaart van 45 minuten over de Woerdense singels. Aan boord informeert de gids over Romeinse scheepsbouw, de vondst van het origineel, De Meern 1, en de interessante dingen die je onderweg ziet van vestingstad Woerden. Het totale arrangement duurt 90 minuten. Een bijzonder uitje, ook leuk te combineren met Castellum Hoge Woerd in Leidse Rijn voor een complete Romeinse belevenis.

Romeins schip