Varen in Woerden

DSC 0423

De haven van Woerden

De Haven van Woerden is een prachtige plek om je boot aan te meren. De Haven is direct gelegen aan het stadscentrum. De Haven van Woerden ligt in het verlengde van de markante singel. Deze biedt volop ruimte aan passanten. Heb je zelf geen boot? Geen probleem, je kunt bij verschillende organisaties boten huren.

Telefoon:

Havenmeester: 06 - 45 73 98 49                                                     Havenbeheerder: 0348 - 42 85 04

Luchtfoto haven A3 Stikvoort 8-9-2012 bewerkt

De Grefthaven

Deze Haven is gelegen aan de Greft. De Haven telt 113 ligplaatsen. Alle ligplaatsen hebben een zij- of vingersteiger. Op diverse plaatsen op de steigers is elektra (CEE aansluiting) aanwezig, evenals watertap punten. Deze Haven is de perfecte plek om voor 1 of meer dagen aan te meren. Voor meer informatie kun je naar de link gaan.

De Grefthaven
vaarroute

Varen door prachtige oude stadjes

Woerden-Linschoten-Oudewater-Montfoort 

Een heerlijk dagje varen. Dat kan elke dag van april tot oktober met een sloep van sloepenverhuur de Scheepsjongens vanuit Woerden door riviertjes in het Groene hart,  langs deze prachtige oude stadjes.

Vertrek vanaf de Singel in Woerden via Linschoten vaar je naar Oudewater; Daar ga je door het sluisje de IJssel op richting Montfoort, vandaaruit door de polder naar Linschoten en zo weer terug naar Woerden 

Onderweg heb je nog 2 uur over om de stadjes te bezoeken.

Varen door prachtige oude stadjes
10931583 885846938121907 4066745261691489838 o

Sloepenverhuur de Scheepsjongens

Lekker even weg...

Een dagje uit op het water! 

Zelf varen in een luxe sloep vanuit Woerden en de mooie omgeving verkennen. Varen door riviertjes, langs oude dorpen en stadjes, zoals Linschoten, Oudewater, Montfoort, Bodegraven, of toch de Nieuwkoopse plassen op; Bij sloepenverhuur ''De Scheepsjongens'' kun je alle kanten op. De electro sloepen zijn krachtig en superstil (10 personen). De buitenboordmotorsloepen (7 a  8 personen), hebben ook allemaal een stuur,  start met sleutel,  kussenset en een rustige motor.

Scheepsjongens
romeins schip

Stichting Romeins Schip

Vaar mee op een replica van een Romeins Schip over de Singel van Woerden! Van half april tot oktober verzorgt Stichting Romeins Schip diverse arrangementen inclusief een tocht over het water. Er worden groepsarrangementen aangeboden en elke zaterdag kun je om 15.00 uur mee varen met het individueel arrangement rond de Per Mare ad Laurium. 

Romeins schip
DSC 0203
DSC 0059
DSC 0303