Waar ben je naar op zoek?

Wat te doen in Woerden - Dit evenement wil je niet missen

Nationale Archeologiedagen

Haal vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni de archeoloog in jouw naar boven en duik terug in de tijd. Wat dacht je van het bouwen van jouw eigen katapult en het ontdekken van de echte geschiedenis van Woerden? Of kom langs met jouw eigen archeologische vondsten en achterhaal, samen met experts,  het ware verhaal. 

Bekijk het programma

Waar ben je naar op zoek? - Woerden heeft van alles te bieden!

 • Agenda

  De leukste activiteiten in de buurt, vind je in de agenda.

  Agenda
 • Routes

  Ontdek de mooiste wandel-, fiets- en vaarroutes.

  Routes
 • Restaurants

  Het culinaire aanbod in Woerden.

  Restaurants
 • Shoppen

  Bewonder de leuke winkels en boetiekjes.

  Shoppen
 • Overnachten

  Blijf lekker slapen in Woerden.

  Overnachten

Trossen los, varen en aanmeren - Maak kennis met

De leukste aanmeerplaatsen

Stap aan boord, gooi de trossen los en verken de mooiste vaarroutes in en rondom Woerden. Laat regelmatig het anker vallen bij de leukste aanmeerplaatsen. Wat dacht je van een heerlijke culinaire verwennerij, cultuur snuiven of een leuke activiteit? Maak van jouw dagje varen een onvergetelijk avontuur.

Maak kennis met de leukste aanmeerplaatsen

Maak kennis met - Stadsmuseum Woerden

Een wereld vol kleur

Van 4 mei tot en met 1 september bewonder je de tentoonstelling ‘Een wereld vol kleur’ van Louis Favre in het Stadsmuseum Woerden. Laat je inspireren door deze kleurrijke wereld en leer meer over het leven en de artistieke reis van deze kunstenaar.

Meer informatie

Ontdek hét culinaire festival - voor jong en oud

Festival 't Wonder

Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni is het tijd voor Festival 't Wonder. Dit is hét culinaire muziekfestival voor jong en oud. Het Exercitieveld wordt op zijn kop gezet met spectaculaire optredens van artiesten zoals BLØF, Miss Montreal, La Fuente en meer. Prikkel je zintuigen met heerlijke gerechten van lokale ondernemers en laat je verwonderen door verrassende kleine acts en troubadours die langs de terrassen flaneren. Hier wil je bij zijn!

Bekijk het programma

VVV Woerden

Beleef Woerden en laat je verrassen in deze pittoreske historische vestingstad. Plan je citytrip naar Woerden en bezoek de must-sees. Ontdek de rijke Romeinse historie, ervaar Woerden Boerenmarktstad met haar kaaspakhuizen en Boerenmarkten, shop in de gezelligste winkels en geniet in de prachtige groene omgeving. 

Advies of tips voor een leuk dagje uit of weekendje weg? Neem contact op met VVV Woerden.

Meer over VVV Woerden
Kaaspakhuis woerden